(VOET)REFLEXZONETHERAPIE


(Bond van Europese Reflexologen-BER)

Voetreflexzonetherapie ontspant, herstelt balans en activeert de natuurlijke genezing van vele (psycho-)somatische (ziel en lichaam als één geheel beschouwende) aandoeningen door middel van drukpunt behandeling van de voeten.

Deze laagdrempelige therapie is er op gericht de zones van de voeten die in verbinding staan met diverse organen, zenuwen en klieren, een impuls te geven, zodat het betreffende (zieke) orgaan zich kan herstellen of een zwak orgaan zich kan versterken.

Omdat de gehele mens weerspiegeld wordt in beide voeten, worden bij iedere sessie beide voeten behandeld, beginnend met de rechtervoet (de lichamelijke kant) en daarna de linkervoet (de gevoelskant). Op deze manier wordt ook de richting van de darmperistaltiek gevolgd.

 

Enkele voorbeelden waarbij Reflexologie ingezet kan worden zijn:

-preventief

-hoofdpijn

-nek- en schouder klachten

-rugklachten

-gewrichtspijn

-spijsverterings klachten

-verstoorde hormoonhuishouding

-stress, onbekende moeheid

-zgn. ‘vage’ klachten

 

Behandeling:

Ongeveer 60 minuten per behandeling. Hierin zit een (intake)gesprek van ong. 10 minuten en een behandeling van ong. 25 minuten per voet.

Per voet worden 76 gebieden met één of meerdere drukpulsen behandeld.

Na een behandeling kunt u korte tijd last krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid of een (tijdelijke) verergering van de klacht. Dit geeft aan dat er iets in gang is gezet.

Het advies is daarom na de behandeling rustig aan te doen en voldoende water te drinken om eventueel vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de reactie van het lichaam. Over het algemeen zullen na ongeveer 3 tot 5 behandelingen al verbeteringen merkbaar zijn.

Tijdens de behandeling en afsluitend worden de voeten behandeld met ‘Zachte voeten’ balsem van Nature’s Touch.

Om u de gelegenheid te bieden zoveel mogelijk met uw aandacht naar de punten te gaan die behandeld worden (naar binnen te gaan) wordt er tijdens de behandelingen zo min mogelijk gesproken!