SHIATSU


(Toru Namikoshi)

LV_3924De grondlegger van de huidige Shiatsu Therapie is de Japanner Tokujiro Namikoshi (1905-2000), die in 1925 het Shiatsu Instituut voor Therapie opende op het Japanse eiland Hokkaido. In 1964 werd de school onder de nieuwe naam Japan Shiatsu College officieel erkend door de minister van Gezondheid en Welzijn. De Engelse vertaling van het boek Shiatsu heeft deze therapie in vele andere landen verspreid.

Shiatsu is een drukpunt behandeling. Duim- en handpalmdruk worden op de onbedekte huid toegepast met het doel ziekte te voorkomen en als ondersteuning bij genezing door de natuurlijke zelfhelende krachten van het lichaam te stimuleren, factoren die voor vermoeidheid zorgen te elimineren en zowel lichamelijk als geestelijk welzijn te bevorderen.

Het lichaam streeft naar normalisering. Shiatsu stimuleert het lichaam om tot normalisering te komen, het zelfgenezend vermogen te versterken en afvalstoffen af te voeren.

Tijdens de Shiatsu behandeling wordt vaak een diepe ontspanning en innerlijke rust ervaren.

 

Enkele voorbeelden waarbij Shiatsu ingezet kan worden zijn:

-preventief

-hoofdpijn

-nek- en schouder klachten

-rugklachten

-gewrichtspijn

-spijsverterings klachten

-verstoorde hormoonhuishouding

-stress, onbekende moeheid

-zgn. ‘vage’ klachten

 

Behandeling:

Een basisbehandeling bestaat uit een nek/schouder behandeling (zittend, 60 drukpunten) en een lichaamsbehandeling (liggend, 415 drukpunten), waarbij alle 475 drukpunten op de onbedekte huid in ongeveer 60 minuten 3x worden behandeld.

Na een behandeling kunt u korte tijd last krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid of een (tijdelijke) verergering van de klacht. Dit geeft aan dat er iets in gang is gezet.

Het advies is daarom na de behandeling rustig aan te doen en voldoende water te drinken om eventueel vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de reactie van het lichaam. Over het algemeen zullen na ongeveer 3 tot 5 behandelingen al verbeteringen merkbaar zijn.

Om u de gelegenheid te bieden zoveel mogelijk met uw aandacht naar de punten te gaan die behandeld worden (naar binnen te gaan) wordt er tijdens de behandelingen zo min mogelijk gesproken!