OSTEOPATHIE


De basis van Osteopathie is gelegd door de Amerikaanse arts Andrew Tailor Still.

Hij ontwikkelde het concept van de Osteopathie en haar eerste technieken meer dan 140 jaar geleden.Osteopathie is een manuele therapie met als doel fysieke klachten te verhelpen.

Door o.a. de beweeglijkheid van gewrichten, organenstelsels en vliezen te onderzoeken wordt gezocht naar weefsels met verminderde beweeglijkheid. Door middel van een manuele behandeling (alleen met de handen) wordt getracht de beweeglijkheid te verbeteren, waardoor de toestroom van bloed en de afvoer van afvalstoffen wordt bevorderd. Wanneer de doorstroming wordt verbeterd, kunnen de zelfgenezende krachten van het lichaam zich beter ontplooien.

Behandeling:

Zelfstandig of in combinatie met- en ter ondersteuning van andere behandeltechnieken.

Een behandeling duurt 30 tot 60 minuten.

Na een behandeling kunt u korte tijd last krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid of een (tijdelijke) verergering van de klacht. Dit geeft aan dat er iets in gang is gezet.

Het advies is daarom na de behandeling rustig aan te doen en voldoende water te drinken om eventueel vrijgekomen afvalstoffen af te voeren. Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van de reactie van het lichaam. Over het algemeen zullen na ongeveer 3 tot 5 behandelingen al verbeteringen merkbaar zijn.